Sunday, 19 February 2012

coklat untuk mak :)

بِسْــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم  

assalamualaikum semua :)

sejak akhir akhir ni macam banyak update pasal makanan je. bukan apa lepas ni pergi shah alam dah tak dapat nak masak masak kat rumah dah. sekarang ni menghabiskan sisa sisa terakhir cuti dengan masak masak kat rumah sebelum pergi shah alam *bila dah makin dekat ni rasa macam tak nak pergi pulak. ok hari ni aku buat coklat sendiri khas untuk mak tersayang ^____^


bahan-bahan: milk chocolate,white chocolate, oil candy colour red and violet, chocolate mould dan juga piping bag .
cara-cara: just cairkan guna double boiled method je adik adik sekalian :)



ok tanggan gigil gigil buat ni 



antara hasilnya ^___^


mari buat kira-kira :)

milk chocolate RM 15.80
white chocolate RM 4.80 x 2 = 9.60
chocolate mould RM 8
piping bag RM 2
oil candy colour red and violet RM 6.90 x 2 = 13.80
TOTAL = RM 49.20

total semua barang ni below 50 kira ok la tu kan semua mampu *bos kasi saya discount so harga yg perlu saya bayar cuma RM 35.00 je ^___^


untuk mak :)

p/s : mak ati tak boleh janji nak dapatkan dean list setiap sem tapi ati janji ati takkan hampakan mak macam zaman asasi dulu. sayang mak * tutup muka dengan tanggan malu

4 comments:

  1. mesti mak ijat terharu kan. :')

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. hahah kalau efa buat, ntah jadik bentuk ape ntah. :D

      Delete
    2. hehe belum cuba belum tahu kan effa?? mesti jadi comel mcm org yg buatnye la effa :)

      Delete