Monday, 31 December 2012

TTK-nian's moments



بِسْــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم


assalamualaikum :)

pejam celik pejam celik hari dah 31.12.2012 tak berapa lama lagi dah nak masuk tahun baru. sejap je rasa masa berlalu. sekarang tengah study week tak lama lagi final lepas tu cuti sem. sekejap sangat rasa semester kali ni. berakhirnya sem 2 ni bermakna dah satu tahun ijat kat UiTM Shah Alam sekejap je dah habis first year. dah setahun jadi ajk tugas-tugas khas kolej melati bersama jpk ttk yang sangat ohsem kak Farah aka mummy :) banyak gila program yang kitorang involve banyak pengalaman yang dapat sepanjang jadi ajk mummy. terima kasih mummy dah kasi peluang kat kitorang semua.


ni la mummy teling kita
*comel kan dia?? muka dia memang nampak garang2 serious gitu tapi sangat dia awesome 


tiga anak teling~
classmate yang tak pernah terpisah #eh??
dari kiri : zira IZZATI sofia




hadapan : IZZATI sofia syuhada
belakang : farhana afiqah azira


merujuk kepada gambar di atas : kami semua adalah ajk ttk kepada jpk ttk yang diberi nama farah amira *maaf kalau ejaan salah ijat lupa nama ayah kak fara sorry :)


p/s : 2012 was a great year for me and i'm hopping for the best this year :) happy new year everyone and good luck for your up coming final  




Wednesday, 26 December 2012

the unexpected : a day before study week



بِسْــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم

Assalamualaikum semua :)

21.12.2012 hari jumaat last class for this sem. Happy?? not really, perasaan bercampur. tak tahu patut rasa. gembira sebab dah habis kelas untuk semester ini sedih sebab semuanya sudah berakhir dan harus berhadapan dengan final exam yang dah tak berapa nak lama lagi. i'm so not ready for this but lucky i have family and friends who always support me :) le me love u guys .


the famous burger bakar 
*well i personally prefer the normal burger yang biasa orang makan

one day  before study week was awesome. Jannjann bawak ijat, zira, wani ,sya ,kira dan sofia berburger bakar dekat seksyen 7. seronok sangat. makan sampai lebam. haha diorang semua sangat kelakar. lepas makan sampai kenyang diorang buat plan yang sangat gila which is pergi karok. i never knew that there were a place like that in seksyen 7 total crazy. well everything was crazy at that time dengan terkejar-kejar untuk pergi kelas gamelan lepas karok nasib baik janjan sudi hantarkan kitorang balik UiTM siap hantar pergi kelas gamelan lagi tak payah susah susah nak jalan kaki pergi studio yang ijat sendiri tak tahu nama studio tu apa *teruk betul. kalaulah tak da test gamelan malam tu mesti kitorang dah fly. HAHA tapi apapun alhamdulillah test gamelan berjalan dengan lancar tapi ijat memang shaking gila setiap kali cikgu gamelan cakap nak buat test padahal main gamelan boleh tengok notes HEHE.


ijat makan sampai comot peace yow~ 
*oh dibelakang tu wani dia memang pemalu macam ijat haha


janjan dan zira 
*suara janjan sedap ooo nyanyi lagu search tak sangka dia boleh nyanyi macam tu :)

oh ya sebelum terlupa adventure one day before study week tidak berakhir begitu saja. guess what?? akma classmate kitorang ajak pergi interview KEFAJAR lepas test gamelan. ijat memang tak tahu apa-apa pun pasal kefajar ni. niat dihati cuma nak pergi teman interview je nah amekau lima-lima sekali masuk bilik interview.memang lansung tak jangka akan pergi interview tu. memang mengigil la masa nak masuk bilik tu. antara lima orang yang pergi interview ijat rasa ijat la yang paling teruk. nak perkenalkan diri pun tergagap-gagap macam takda harapan langsung nak dapat. ijat confirm tukang interview tu stress dengan ijat sebab langsung tak beri kerja sama diorang tanya soalan ijat jawap macam nak tak nak ja maaf ya kakak dan abang senior yang interview malam tu. tapi ijat memang kesian kat zira, dia nervous sangat sampai tersalah baca surah yang diorang tanya kesian. ijat harap korang dapat interview tu sebab korang memang layak. even if ijat sorang tak dapat ijat harap korang teruskan jugak tanpa ijat ok?? :)

p/s : banyak perkara yang tidak dijangka berlaku dalam hidup ni kita hanya ada satu peluang untuk hidup dan mari berikan yang terbaik agar kita tak akan pernah ada penyesalan dalam hidup ini  :)

ok bye bye semua ijat patut pergi study untuk final doakan kejayaan kami ya :)