Wednesday, 11 December 2013

11-12-13 Royal Hi-Tea


بِسْــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم




assalamualaikum..

11-12-13 kami seramai 15 orang ahli kefajar di jemput menghadiri majlis minum petang di raja sempena keputeraan Sultan Selangor :) it was fun spending a great evening with kefajarian yang semua boleh tahan gila boleh tahan gila camera HAHA *oh ya tidak ketinggalan 10 orang MPP UiTM yang baru juga ada bersama kami. MPP tu semua diam je dalam bas kami kefajar bergelak ketawa macam apa kat belakang sebab lawak dengan telatah masing masing hihihi. 


ini semua ahli ahli kefajar yang kelaparan sebelum majlis bermula 
*suka gambar stem dia iolls tak mampu nak ada gambar stem mcm tu


kalau pergi majlis makan makan mestilah ada makanan kan??
ini yang kami makan dalam bekas tu ada roti jala pulut kuning rendang daging la buah la macam macam standard makanan tradisional melayu :)
"lauk hi-tea tak de la ovvahh sangat pun. ingatkan ada mee ketam ke macaroon ke . at least pavlova pun jadilaaa..." 
*di petik daripada caption instagram musyiii HAHA


inilah yang diraikan 11-12-13 Sultan Selangor
semoga panjang umur dan sihat sentiasa


ini budak nakal sempat bergambar macam tu nanti ketulahan baru tau haha =D
*amir nampak kacak lengkap berbaju kebangsaan bersamping dan bersongkok #ehh
mohon girlpreng dia tak marah gua haha


orang kaya wami dan setiausaha diraja ijat #ehh 
*beranggan japp HAHA kira okey lah tu gua tak beranggan jadi puteri raja


MPP dan ahli kefajar bergabung ~
masa nak snap gambar ni kebetulan encik photographer dari barisan MPP dan cik photographer dari kefajar sedondon berbaju unggu macam org bertunang haha oppss...



tidak dapat dinafikan lagi
bukti ahli kefajar gila camera HAHA



personally i love this pic 
*kekonon gambar candid la tengah turun tangga HAHA


pose wajib ahli kefajar sambil jerit kefajar yeahhhhhhh~

p/s : thank you for the memories for the experience that i gain after joining kefajar
may our friendship last forever :)
*ini sem terakhir saya di UiTM Shah Alam sebelum berpindah ke kampus Seremban 3 sobsob harap masih dapat join program kefajar lagi 
-credit to group wassapp hi-tea istana untuk gambar gambar ini semua-

Thursday, 21 November 2013

................



بِسْــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم




assalamualaikum...


aku hanya minta satu
hanya minta tunggu

tapi kau pilih berlalu
tanpa pedulikan aku

mungkin kau bukan untuk aku...



zira cakap "anak sungai lagi kan berubah,inikan pula hati manusia.jgn patah hati ok.insyaAllah ada yg lebih baik Allah dah tentukan utk kamu :)"

i know the fact that eventually you will walk away and move on but i didn't expect that it will be this fast.
sebab tu aku macam skeptical sikit bila orang cepat sangat cakap suka/sayang/cinta sebab yang macam ni lah buat aku malas nak fikir pasal rasa sebab aku rasa tak mungkin begitu cepat kita boleh suka seseorang. kawan aku pernah cakap "sepantas rasa sayang hadir sepantas itulah rasa itu hilang" mungkin betul apa yang kawan aku cakap :) *semua yang terjadi ini merupakan bukti bahawa hati manusia berubah-ubah


kadang-kadang memang rasa disayang..
tapi kadang kadang juga rasa terbuang..

sebab dia cuma ada bila bosan..
bila bahagia terus dilupakan..
-rose boncet-

yang pergi biarkan pergi..
kita tetap makan megi..
pergi kelas jalan kaki..
ehh pergi mat*..
ramai lagi yang menanti..
ayat nak sedapkan hati..
HAHA 
-rose boncet & ijat Yong-


p/s : untuk awak yang dah calarkan sikit hati saya yang fragile :)









Tuesday, 5 November 2013

hari saya :)


بِسْــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم




assalamualaikum semua

5/11/2013 : cukup 21 tahun saya berada di dunia ini. Mak kata "anak perempuan yang dinanti nanti semoga sentiasa menjadi anak yang baik" sebak hati semoga saya mampu jadi anak yang dapat memberi kebahagian  dekat mak dan abah . dulu dulu mak pernah cerita macam mana mak nak sangat anak perempuan *jangan jeles ye abang abang ku* 5/11/1992 akhirnya saya lahir ke dunia memberi senyuman kepada mak dan abah.


cinta hati saya mak abah saya 
terima kasih untuk semua :)


hari saya tahun ni macam special sikit sebab dapat celebrate kat rumah dan 5/11 pada tahun ni jatuh pada awal muharam . sanggup naik bas jauh jauh semata mata nak balik rumah tak rela sambut birthday sorang sorang dekat shah alam . sanggup skip kelas OB semata mata nak balik HAHA *maaf madam. habiskan masa dengan keluarga sangat seronok takan ada apa pun di dunia yang mampu ganti kasih sayang keluarga :)





habiskan masa bersama dengan adik di pantai
mata tertutup tangkap gambar menghadap matahari HAHA
*kami memang suka pantai



birthday girl excited dapat tiup lilin :)



terima kasih BBBB xiaojie :)


yang ni kak Ada partner lalala yang kasi
birthday kali ni tak tahu kenapa terasa nak bunga tapi tak dapat
esok pagi check moment wechat tengok kak Ada lukiskan bunga untuk ijat ohh terharu :')
*so sweet 

i'm so happy on my day
hope all of you feel the same
spread the love 
not hatred 
saya sayang awak semua :)


terima kasih untuk semua yang wish sama ada yang terawal , on time atau yang terlewat 
*yang wish dua kali pun sama haha
terima kasih untuk hadiah dan card comel tu
terima kasih jugak untuk yang bawak kami makan malam tadi :)
terima kasih semua 
you've made my day
oh ya untuk yang jadi top ten tu jangan lupa kasi hadiah #ehh


terima kasih untuk semua memori indah :)


















Saturday, 5 October 2013

selamat pengantin BASI~ :D


بِسْــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم




assalamualaikum :)

selamat pengantin basi di ucapkan kepada abang long ijat dan kak wanie *dah berapa bulan along kahwin baru ijat ada masa nak post pasal ni haha nampak tak betapa sibuknya adik mu ini lulzz~ haha sebenarnya dah lama nak update pasal kenduri along tapi ada ja alasan sampai tertangguh berbulan bulan dengan final exam la raya la open house la sibuk mengalahkan retiss uolls HAR HAR HAR~ 

ok malas nak tulis panjang panjang korang tengok gambar je lah ye :)



along with atok~
cucu pertama keluarga
a few minutes before akad nikah
*dubbdabbdubbdabb


masa ni ijat pulak yang over gelabah kat belakang macam ijat yang kawen #ehhh


dalam banyak banyak hal masa kenduri ijat paling tak suka angkat angkat dulang sebab ijat ni clumsy sikit tapi masa kenduri along kena paksa angkat benda alah ni apa lagi memang dulang paling ringan paling kecik yang ijat pilih haha *pemalas gila ish ish ish


photo of the day~
yeay!! dah kawen dah :)


dah kawen dah abang kite
rasa macam baru je lagi nangis nangis ajak along pergi beli gula gula HAHA
terima kasih along hantar air mineral setiap bulan dekat adik yang tak boleh minum air water cooler ni
*mohon dekat seremban 3 nanti pun hantar la jugak ye #ehh


smile~
semoga berkekalan sampai syurga

p/s : semua gambar ni diambil masa along kawen kat kedah gambar kat rumah ijat punya kenduri iolls upload kat instagram je 

Saturday, 3 August 2013

la tahzan izzati :)


بِسْــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِي
assalamualaikum...

result final exam sem 3 dah keluar... Allhamdulillah walaupun tak sehebat orang lain saya bersyukur tiada yang gagal. sedih?? tipu la kalau tak sedih kan tengok kawan lain pointer semua hebat-hebat tiba-tiba kita punya sikit je. rasa macam tak cukup ke usaha aku ber banding kawan yang lain? padahal kami belajar dalam kelas yang sama lecturer yang sama guna buku yang sama ada nota yang sama belajar sama-sama pendek kata semua buat sama-sama. rasa geram pun ada..rasa macam b**** sangat ke ijat ni sampai kawan yang lain boleh buat tapi kita tak boleh buat. rasa marah dekat diri sendiri rasa macam nak belasah orang pun ada #ehh

 astagfirullahalazim...mula mula ijat memang rasa macam tu rasa macam disisihkan pun ada tapi ijat sedar semua yang berlaku ada hikmahnya. mungkin Allah nak sedarkan ijat selama ini asyik 'diatas' sampai lupa apa rasanya jadi yang 'dibawah'. mungkin selama ini ijat terlalu angkuh dan membangga diri jadi Allah kirimkan 'teguran' sebegini, jadi la tahzan izzati jangan bersedih dan jangan berputus asa :)


la tahzan innallaha ma' ana -jangan bersedih, Allah bersama kita-

“Jangan kamu berputus asa dari rahmat Allah, sesungguhnya yang berputus asa itu adalah mereka yang kafir” - Surah Yusuf ayat 87.


ok bagi yang masih bersedih tu jom baca doa ni :)
p/s : tahniah kawan-kawan yang dapat result cemerlang yang kurang cemerlang tak pa kita usaha lagi...berjaya sama-sama itu kan janji kita :)
oh ya maaf tak reply wassap BBBB xiaojie adik pekan dalam kesedihan melampau
tapi saya ok saya dah besar...

Sunday, 21 July 2013

rest in peace dear feelings



بِسْــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِي

assalamualaikum


orang kata punya perasaan itu fitrah manusia...
tapi kau dan aku tidak punya rasa yang sama
mungkin sudah tiba masa untuk aku terus melangkah lupakan semua...
dan terus kejar cinta yang kekal selamanya
cinta Allah.
p/s : it's funny when i start talking about feelings i rarely expressed what i feel to others :)


Tuesday, 9 July 2013

throwback : kelas gamelan terakhir


بِسْــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِي

assalamualaikum :)


ok bagi yang belum tahu nama alat kat dalam gambar tu bonang 

sekejap je masa berlalu dah dua sem ijat main gamelan. dulu punyalah mengamuk tak suka tak nak main gamelan nah sekarang tak sanggup pulak nak tinggalkan bonang :( serious sedih masa kelas terakhir haritu, dah la dapat cikgu gamelan yang awesome gila. memang rasa sayang nak tinggalkan gamelan. kepada adik adik yang tak tahu nak masuk koko apa gamelan memang pilihan yang sesuai sebab yang paling utama senang dapat A boleh tolong naikan pointer tapi jangan la sebab tu je nak masuk kan yang penting kena ada minat :)  

ok selain daripada itu satu rahsia yang nak diceritakan kalau masuk gamelan ni setiap kali minggu konvokesyen kelas gamelan akan di batalkan sebab diorang nak guna alat alat tu masa konvo macam sem ni hampir sebulan lebih jugak kitorang takde kelas jadi kurang sikit bebanan kelas yang full dan pack macam apa entah. lagi satu main gamelan ni tak stress sangat kitorang tak ada assignment atau coursework yang perlu disiapkan. bayangkan lah dah la waktu belajar pun assignment datang mencurah-curah takan la masa koko pun nak kena buat assignment lagi kan??? tak ke bertambah-tambah stress kalau macam tu? *ijat ni dah macam nak promote kelas gamelan pulak kan HAHA :D

 

ok lelaki yang dekat tengah tu Achik cikgu gamelan ijat :)
*saya berdoa agar dilembutkan hatinya untuk memberi kami semua satu kelas A++ untuk koko sem ini Aminn~


sekitar kelas gamelan terakhir :




bila bertiga perangai gila semua keluar ketawa sama sama nangis sama sama dan yang paling penting saya nak berjaya sama sama dengan kawan kawan saya :)
good luck untuk paper terakhir !!


ok ni bukan gambar posing saja saja tau ijat dah boleh main dengan baik berbanding dulu :)


hehe gambar ijat lagi?? eh haruslah nama pun blog ijat :)

p/s : tahun ni first time berpuasa jauh dari keluarga, semoga saya kuat dan terus kuat untuk paper   terakhir saya pada 13hb ni. selamat berpuasa semua. mari gunakan anugerah terindah yang ALLAH kurniakan untuk kita iaitu kesempatan untuk bertemu RAMADHAN pada tahun ini dengan sebaiknya. Allahdulillah ALLAH telah beri kesempatan untuk saya bertemu RAMADHAN dan INSYALLAH dapat berpuasa penuh pada tahun ini .






Sunday, 2 June 2013

baik


بِسْــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم

assalamualaikum...

kawan awak nampak semakin BAIK
semakin BAIK dari yang dulu
BAIK dari semasa awak dengan saya
saya gembira awak BAIK-BAIK saja
walau bukan dengan saya
saya gembira
gembira yang awak sudah ada kawan BAIK
yang lebih BAIK dari saya...


p/s : ijat sayang semua kawan ijat...awak kalau ada apa apa sentiasa ingat awak masih ada sorang kawan nama dia NURUL IZZATI yang akan tolong awak selagi termampu 

Tuesday, 9 April 2013

life is full of fake people


بِسْــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم

assalamualaikum



pentingkan diri?? tipulah kalau kita cakap yang kita tak ada sikap tu. semua orang walau sebaik mana orang tu walau sejujur mana pun dia, dalam diri mesti ada sikit sikap tu. mesti akan ada conflict of interests. 
dalam hal ni mungkin aku yang terlalu sensitif mungkin aku yang over react mungkin aku yang over thinking dan mungkin dengan tweet dan post kali ini akan buat kau terasa aku minta maaf kawan... maaf sebab aku pentingkan diri dan selalu minta kau tolong aku buat semua perkara tanpa fikir tanpa sedar yang kau pun ada banyak lagi benda nak fikir benda nak buat dan bukanya semua masa yang kau ada untuk tolong aku buat semua perkara....

sekali lagi maaf

i will try to stop being too dependent on others :)


p/s : semua orang ada sikap pentingkan diri takpa saya faham saya pun macam tu jugak :)