Tuesday, 9 July 2013

throwback : kelas gamelan terakhir


بِسْــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِي

assalamualaikum :)


ok bagi yang belum tahu nama alat kat dalam gambar tu bonang 

sekejap je masa berlalu dah dua sem ijat main gamelan. dulu punyalah mengamuk tak suka tak nak main gamelan nah sekarang tak sanggup pulak nak tinggalkan bonang :( serious sedih masa kelas terakhir haritu, dah la dapat cikgu gamelan yang awesome gila. memang rasa sayang nak tinggalkan gamelan. kepada adik adik yang tak tahu nak masuk koko apa gamelan memang pilihan yang sesuai sebab yang paling utama senang dapat A boleh tolong naikan pointer tapi jangan la sebab tu je nak masuk kan yang penting kena ada minat :)  

ok selain daripada itu satu rahsia yang nak diceritakan kalau masuk gamelan ni setiap kali minggu konvokesyen kelas gamelan akan di batalkan sebab diorang nak guna alat alat tu masa konvo macam sem ni hampir sebulan lebih jugak kitorang takde kelas jadi kurang sikit bebanan kelas yang full dan pack macam apa entah. lagi satu main gamelan ni tak stress sangat kitorang tak ada assignment atau coursework yang perlu disiapkan. bayangkan lah dah la waktu belajar pun assignment datang mencurah-curah takan la masa koko pun nak kena buat assignment lagi kan??? tak ke bertambah-tambah stress kalau macam tu? *ijat ni dah macam nak promote kelas gamelan pulak kan HAHA :D

 

ok lelaki yang dekat tengah tu Achik cikgu gamelan ijat :)
*saya berdoa agar dilembutkan hatinya untuk memberi kami semua satu kelas A++ untuk koko sem ini Aminn~


sekitar kelas gamelan terakhir :




bila bertiga perangai gila semua keluar ketawa sama sama nangis sama sama dan yang paling penting saya nak berjaya sama sama dengan kawan kawan saya :)
good luck untuk paper terakhir !!


ok ni bukan gambar posing saja saja tau ijat dah boleh main dengan baik berbanding dulu :)


hehe gambar ijat lagi?? eh haruslah nama pun blog ijat :)

p/s : tahun ni first time berpuasa jauh dari keluarga, semoga saya kuat dan terus kuat untuk paper   terakhir saya pada 13hb ni. selamat berpuasa semua. mari gunakan anugerah terindah yang ALLAH kurniakan untuk kita iaitu kesempatan untuk bertemu RAMADHAN pada tahun ini dengan sebaiknya. Allahdulillah ALLAH telah beri kesempatan untuk saya bertemu RAMADHAN dan INSYALLAH dapat berpuasa penuh pada tahun ini .






5 comments:

  1. semoga terus kuat ye :) selamat berpuasa.. btw, x takut ke main gamelan..hantu dtg kang..hehe..gurau je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih amer selamat berpuasa~ :)
      haha bulan puasa takda hantu

      Delete
  2. Selamat berpuasa nurul izzati. best tak blaja gamelan

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat berpuasa :)
      gamelan best boleh hilang stress

      Delete